Воскресенье, 21.12.2025, 15:43
электроника
Форум Мой профиль
РегистрацияВход/Выход

Вы вошли как Гость · Группа "Гости"Приветствую Вас, Гость · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: SITH, Denis_K, Катран  
Пожежна безпека підлогових покриттів?
serhiikovalskiДата: Пятница, 12.12.2025, 14:26 | Сообщение # 1
Решил остаться
Статус: Offline
Колеги, назріло питання. Роблю невелику майстерню вдома, і ось уперся у вибір підлогового покриття. Зрозуміло, що дизайн є другорядним — цікавить саме пожежна безпека. На сайтах у всіх все красиво написано, але коли доходиш до реального вибору, починаються нюанси: у когось клас горючості вищий, у когось опірність теплу ніяка. Може, хто стикався з реальними перевірками або сертифікаціями? Що взагалі дивляться в першу чергу?

yuriy_hrynevskyДата: Пятница, 12.12.2025, 14:28 | Сообщение # 2
Новенький
У мене минулого року була перевірка в офісному приміщенні, і саме підлога викликала найбільше обговорень. Інспектор відразу запитував про клас займистості та димоутворення. Сказав, що багато матеріалів проходять «умовно», а насправді при нагріванні поводяться так собі. Я тоді дуже здивувався, бо думав, що будь-який сучасний ламінат більш-менш нормальний. Так що так, різниця в покриттях є, і досить відчутна.

viktorkoroviakДата: Пятница, 12.12.2025, 14:29 | Сообщение # 3
Новенький
Я вирішив не гадати і просто подивився, які варіанти зараз взагалі є за параметрами і класами. У нормальному каталозі можна швидко порівняти характеристики, там зручно розписано за типами покриттів і призначенням. Ось розділ, де я дивився: https://agtplus.ua/catalog/pidloga/c17

Звернув увагу, що різні серії відрізняються не тільки товщиною, але і рівнем стійкості до нагрівання і впливу відкритого полум'я. Плюс у деяких є акцент на знижене димоутворення — це прямо великий плюс. І, до речі, ціна не завжди є показником: зустрічаються недорогі, але адекватні за безпекою варіанти.

serhiikovalskiДата: Пятница, 12.12.2025, 14:30 | Сообщение # 4
Решил остаться
Добре підказав, дякую. Я якось більше про зовнішній вигляд думав, а тепер зрозумів, що треба покопатися в документації. Подивлюся, що там по серіях і класу горючості.

yuriy_hrynevskyДата: Пятница, 12.12.2025, 14:31 | Сообщение # 5
Новенький
Якщо знайдеш щось розумне — теж напиши. Мабуть, тема вибору підлоги набагато глибша, ніж «виглядає красиво». Тут вже про безпеку доводиться думати серйозно.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: